PODPROGRAM 2016 – efekty

1. W ramach POPŻ Podprogram 2016, który był realizowany w okresie sierpień 2016 - czerwiec 2017 współpracowaliśmy z Bankiem Żywności z Chojnic.

2. Program był skierowany do osób potrzebujących, o niskich dochodach do których trafiły takie produkty jak makaron jajeczny 5 kg,  ryż biały 5 kg, herbatniki 2 kg, mleko UHT 9 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 3,20 kg, fasola biała 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidła śliwkowe 1,20 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg, szynka drobiowa 2,70 kg, szynka wieprzowa 0,3 kg, pasztet wieprzowy 0,16 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l.

3. Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 510 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.

4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
- 25,02164 ton żywności;
- 5575 paczek żywnościowych.

5. W ramach Podprogramu 2016 nasi podopieczni korzystający z pomocy żywnościowej uczestniczyli w działaniach towarzyszących. W ramach tych działań uczestniczyliśmy  łącznie w 3 warsztatach edukacyjnych, w których wzięły 38 osób

6. Rodzaje warsztatów:
•    Ekonomiczne - 1 spotkanie dla  20 uczestników
•    Kulinarne - 2 spotkania dla 18 uczestników

 

Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020 jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym.

Bank_%C5%BCywno%C5%9Bci_loga.jpg[0]

 


Adres źródłowy: https://bukowiec.pl/page/podprogram-2016-efekty

Załączniki
  • [0] https://bukowiec.pl/sites/default/files/pliki/Aktualno%C5%9Bci/Bank_%C5%BCywno%C5%9Bci_loga.jpg